Contact

Jan-Hendrik Veenkamp Jan-Hendrik Veenkamp
Klik hier voor nadere informatie over Jan-Hendrik Veenkamp.
Adresgegevens
  • Praktijk voor Stembevrijding de Notenboom
  • Jan-Hendrik Veenkamp
  • Johan Hissinkstraat 9
  • 2033 MW Haarlem
  • Goed bereikbaar met openbaar vervoer en gratis parkeren in de wijk.
  • tel.nr.: 06 - 307 960 57
  • infHcyxo@janhendrikveenkamy9qup.nl
  • bankrekeningnummer: NL 81 TRIO 0379 3487 99, t.n.v. De Notenboom, Haarlem

Assistentie

Een aantal mensen ondersteunt mij bij mijn werkzaamheden. Zij hebben een geheimhoudingverklaring getekend en houden zich aan de afspraken, zoals die zijn vastgelegd in het privacyreglement. Deze mensen zijn:

De coördinatie van zangweekenden of zangweken wordt gedaan door wisselende personen. Zij houden zich ook aan de privacy-afspraken.

Overige

Testimonials van deelnemers en in de pers

Hieronder kun je testimonials lezen van deelnemers aan mijn activiteiten en in de pers.

Ik ontvang veel heel positieve reacties van deelnemers aan mijn zang- en stembevrijdingsactiviteiten. Een aantal daarvan wil ik hier graag met je delen.

Vakantieweken

Ik voel me geraakt door je openheid, hoe jij in het leven staat (wat ik daar in de wandelgang in Ecolonie van mocht meemaken), je respect, je inzet en enthousiasme en wat je daarmee creëert en wat nieuwe deuren opent bij heel veel mensen. (Eigentijds Festival 2017)

Maria

Zing door je tranen heen Ook al probeer je ze te verbergen Het is een niet te stuiten stroom Zing door je tranen heen Het kon deze week met Jan Hendrik in de groep Ook al brak soms je stem Ook al probeer je ze te verbergen Zing door je tranen heen

Janneke Hoek

Lieve Jan Hendrik en lieve mensen dank voor het heerlijke zangweekend in de Weyst het was onWeyst fantastisch,wanneer gaan we weer?

Wijnand

Chanting for Peace te Ecolonie: heerlijke heerlijke week, ik ga nog helemaal bijkomen nu... Dank je wel voor alles, want je bent en blijft mijn stembevrijders-idool, ZO goed als je dat doet. In alle opzichten. Met aandacht voor een ieder, met zachtheid, met zoveel vreugde en energie, met gevoeligheid voor de groepssfeer, maar ook voor de stemming van ieder individueel... Ik ben zo blij dat ik jou ben tegengekomen!

Carla

Chanting for Peace in de Vogezen: Ik vond het een geweldige inspirerende week en heb er veel plezier aan beleefd: de mooie en schone natuur, het zingen, bewegen, goed ademen, het zwemmen in het meertje, de vriendelijke groep en Ecolonie zelf. Bedankt en vast tot een volgende keer.

Nina

Ik heb genoten van de zangweek op Savita en meer Lida verworven. Heerlijk mijn stem te laten horen! Jij biedt op een juist moment de mogelijkheid. Dank je wel.

Lida

Ik kijk terug op een mooie week. Dankjewel.

Herman

Een goede vriendin nodigde me uit deel te nemen aan de zangweek "Chanting for Peace" in centrum Savita te Sauerland. Nooit eerder nam ik deel aan zo’n gebeuren. Ik had vooraf niet vermoed dat dit vrijuit zingen me zoveel energie en transformatie zou brengen. Het lied 'Amor Saca Amor' bracht me in diepe ontroering. Jan-Hendriks begeleiding hielp me te genieten voorbij mijn denken.

Ilca

Het was een fantastische week! Muziek ont- en beroert en maakt van alles los: blijdschap en uitbundigheid, maar ook weemoed en droefheid. Mooi ook hoe we op een soort terloopse manier met vrede bezig waren, kort maar zeer krachtig, want dichtbij onszelf. Dank daarvoor.

Rien

Voorheen zat ik op slot en mijn stem was zacht en stil. Na een week op eigentijds te hebben gezongen hervond ik mijn klank en dit heeft grote betekenis gehad op mijn zijn. Ik ervaar enorme vreugde en speelsheid om mezelf te laten zien en horen, in contact met anderen. Jan-Hendrik is voor mij een zeer betrouwbare en liefdevolle man die zijn werk echt met passie doet. Elke keer weer ontroerend om te zien hoe hij zijn hart volgt in de workshop. Heel puur...Door zijn workshops is mijn stem en daardoor ook een stukje van mezelf echt bevrijd! Dankbaar voel ik me...

Anneke

Wat een geweldige ervaring om door jou begeleid te kunnen zingen op het Eigentijds Festival in Ecolonie. En dan zijn er KoorAmor-zangavonden in Haarlem, waar ik nu net per 1 juli kom te wonen. Leg de meerrittenkaart maar vast klaar!

Richard Schimmelpennink

De zangweek in augustus in de Vogezen was puur en heerlijk. Een versterking voor mijn hart en ziel. Ik word wakker en hoor het lied: „Home is where my heart is”, dat vind ik toch zo super!

Jeannet

’The Hero Within’ zangweek in de Vogezen heeft mij heel goed gedaan; alsof er meer registers zijn opengegaan…

Jantje Brouwers

Wat hebben we geweldig fijn gezongen met jou op het festival Ecolonie. Wat een vreugde en energie kregen wij daarvan!

Lida Brinkkemper

La Miana is een prachtige bestemming waar ik ben 'geland en thuiskwam'. Wat is er in mijn stemgeluid veel vrijgekomen; Ik voel me opgeruimd, leger, frisser met meer energie! De liederen de we gezongen hebben dansen nog iedere dag door mijn hoofd, mijn hart maakt weer een sprongetje, het heeft heimwee naar die liefdevolle plaats, met liefdevolle mensen en een prachtig programma. Een aanrader voor ieder mens.

Esther de Greef

Jan-Hendrik is in staat voor een fijne bedding te zorgen tijdens de zang/stembevrijding week, waarin hij op een natuurlijke manier inspeelt op wat er leeft.

Herman Scholtens

Wat een voorrecht om op nieuwjaarsdag het nieuwe jaar toe te zingen buiten in de natuur bij hoeve Zeevelt bij Castricum als onderdeel van heerlijke zangdagen.

Ineke van der Linden

Deze zangweek was een bijzondere ervaring en ik ga zeker nogmaals een workshop doen. Ik heb genoten van de manier waarop Jan Hendrik piano speelt en het zingen van o.a. mantra's in allerlei talen aanreikt. Ik ben 63 jaar en heb nooit eerder in een koor gezongen wel veel gedanst.

Loes

Ik wil je nogmaals danken voor de mooie week in Frankrijk. Zoals jij de stem/zang oefeningen begeleidt vind ik heel inspirerend: eerlijk en puur en zonder ego mij en anderen uitnodigen vrijer te worden! Heel diepgaand en plezierig!

Lizette

Wat heb ik genoten van deze ongedwongen week in Ecolonie, rijk aan klanken en beleven, creëren en delen, schoonheid en eenvoud... Helemaal opgeladen met AMOR en frisse energie keer ik huiswaarts, de liederen mee in m'n hart en hoofd!

Lieve

Workshops

Onder de bezielende begeleiding van Jan-Hendrik, kon ik voorbij aan angst en emotie. Om zo een lied in mij op te laten komen, waarbij veel pijn en verdriet loskwam. Wat een licht en ruimte gaf dat om mijn hart, wat een blijdschap. Diep onder de indruk dat dit zo werkt en heel dankbaar, voor de mogelijkheid die Jan-Hendrik mij hiermee biedt.

Anneke

De zang/stilte retraite van oud en nieuw 2014 in Castricum was voor mij een bijzondere ervaring. Het meeslepende pianospel van Jan Hendrik en de liederen die hij aanreikt zijn inspirerend; er ontstaat een sfeer die open en liefdevol is dat je met gemak je eigen stem durft te laten klinken. Dit ervaar ik elke keer weer tijdens de les. Je wordt als het ware meegenomen op een muzikale reis en voelt als een ontdekkingstocht naar meer bevrijding in jezelf. Ik hoop nog heel veel lessen te mogen bijwonen in de Roos/Amsterdam

Suzanna Maarse

Ik geniet nog heel lang na van een fantastische week in Castricum met Oud & Nieuw. Wat heerlijk om het oude jaar af te sluiten met stilte momenten, meditatieve liederen waar ik mijzelf zo heerlijk kan uiten, fijne contacten en een feestelijke avond op 31/12. Samen wandelen naar de zee en spontaan meegaan in de nieuwjaarsduik. Een prachtige locatie! Jan Hendrik je bent een schitterend mooi mens met een verlichte ziel. Het is heerlijk om op jouw intuïtie te varen en te voelen dat het goed is. Dank je wel.

Loes

Zo zingend mensen ontmoeten is de meest pure vorm, omdat ik in contact sta met mijn ziel & met de ziel van de ander, zonder maskers, zonder maskerade.

Diana

Bedankt voor de inspirerende dag! Weer veel geleerd van mezelf en ook van de andere deelnemers. Ik heb van jouw bezielende begeleiding genoten.

Peter

De reacties op de werkconferentie waren positief. Mensen gaven aan dat het zingen zorgde voor een bijzondere dynamiek en meer openheid. We hebben samen iets moois beleefd.

Het wordt een opgave om aan mijn kinderen uit te leggen dat ik deze ochtend heb gezongen voor mijn werk. Maar ik ga proberen uit te leggen dat ik door het zingen anders ben gaan denken en meer durf. Ik heb ervaren dat vals zingen niet erg is, zolang ik mijn stem maar laat klinken.

KoorAmor zangavonden

Het hele jaar heb ik genoten van de koor-avonden. De sfeer die je creëert en de inhoud die je aanbiedt zijn prachtig, en voor mij heel waardevol. Dankjewel.

Ivo

Met het lied 'Heel het duister is vol van luister' was gisteren het naderende Pasen voelbaar. We zongen het met een bepaalde ernst. Terwijl het lied ook met Kerst gezongen wordt, maar dan verwachtingsvol. Bijzonder hoe een zelfde tekst en zelfde melodie verschillend uitgedrukt kan worden, afhankelijk van de intentie.

Martha van Nederpelt

Koor Amor: dit is het koor waar ik al jaren naar verlangde. Gewoon lekker zingen. Zonder beoordeling, zonder prestatie. In alle vrijheid en puurheid. Wanneer en op de manier zoals jij het op dat moment wilt.

Miriam Mol

Zomer 2014 Koor Amor ontdekt: liefdevolle aandacht voor je stem, zingen van uit je Hart. Liederen zingen uit de hele wereld op een klein plekje in Haarlem. Jan-Hendrik, bedankt.

Wijnand

Gisteren 2,5 uur voluit gezongen voor Serious Request. Na het laatste lied was het doodstil. Alsof we ons toen pas echt realiseerden waarvoor we gezongen hadden.

Martha van Nederpelt

Dank voor de fijne, gezellige, feestelijke, diepzinnige, vrije en warme zangbijeenkomsten!

Suze

Jan-Hendrik verstaat de kunst om in het moment precies die liederen te kiezen die nodig zijn om een open sfeer te creëren, waardoor iedereen na afloop verkwikt naar huis kan.

Wilma

Het repeterende vriendschapslied 'Dear friend' (van de Quakers) op de verjaardag van een goede vriend gezongen. Geleerd op het Koor d'Amor. En iedereen zong uiteindelijk mee!

Martha

Iedere woensdagavond gebeurt het weer, ik word geraakt, door de teksten, de muziek, het samen tot klank brengen hiervan, mogelijk gemaakt door de inspirerende leiding van Jan Hendrik. Ik kom blij, vrij en vol energie thuis in mezelf. Dank je wel.

Lia Zantkuijl - van Dam

Het is iedere woensdag avond een feestje om te dansen en te zingen. Met een leuke groep mensen! Ik vind het jammer als ik een keer moet overslaan!

Ineke Vos

De KoorAmor-avonden zijn één groot feest. Jan-Hendrik nodigt mensen op een prettige manier uit om nieuwe dingen uit te proberen (bijvoorbeeld solo zingen of improviseren tegen de achtergrond van het gezang van anderen), zonder dat hij daarbij over grenzen gaat.

Alex

KoorAmor zangweekends

Verspreid over het jaar zijn er een aantal KoorAmor zangweekends. Ook daarop zijn de reacties heel positief.

Wat een weekend in de Weyst, fantastisch! Ongelofelijk hoe jij iedereen op vrijdagavond in een snelkookpan stopt & er op zondagmiddag een fantastische soep uit haalt. Met precies de juiste ingrediënten... Ik heb enorm genoten van het samen zingen, dansen, lachen, stil zijn, eten, mediteren & in het bijzonder van de "hartklankenzee" op zondagochtend in de tuin. Dankjewel dat je er bent & dat je op deze manier je werk de wereld in brengt. Ik ben heel dankbaar dat ik deelgenoot mag zijn, keer op keer.

Marian

Zangweekend in de Weyst: ja een feest en wat een leuke en bonte verzameling mensen; wat een prachtig samen zingen en samen zijn. Jouw natuurlijke leiderschap is daarin onmisbaar, je weet de juiste dingen op het juiste moment te doen. Ik heb ontzettend genoten en kijk uit naar de training en Koor Amor in september.

Wilma

Afgelopen jaren heb ik meerdere keren een stembevrijdingsworkshop en/of een weekend mantra zingen bij Jan-Hendrik gevolgd. Ik vind het elke keer weer een feest om onder zijn leiding te zingen. Hij begeleidt zijn workshops op geheel eigen wijze, professioneel en informeel tegelijkertijd. Daardoor ontstaat er een veilige en open sfeer met ook voldoende uitdaging om iets van jezelf te 'bevrijden'. De prachtige rode draad in alle workshops is dat door zijn wijze van begeleiding er een sfeer van saamhorigheid, gedragenheid en heel veel plezier ontstaat. De heerlijke massages van zijn partner Sieta geven de weekenden nog meer toegevoegde waarde.

Hilda

Ik heb ontzettend genoten van het zangweekend met Pasen. Ik ben je dankbaar voor wat je aanbiedt! Het brengt me thuis.

Anne Weller

Drie dagen zingen, stilte, dans en een mooie groep heeft ervoor gezorgd dat ik weer ruimte in mezelf voelde. Met een leeg hoofd en een vol hart ging ik naar huis. Toppie werk doe je! Liefs Diana

Diana Bergsma

In mijn roman (De dood van Pyotr Ilyich) laat ik Tchaikovsky iets zeggen wat ook onverkort van toepassing is op wat jij met mensen doet: “Muziek kan je optillen en dragen waar je zelf niet de moed hebt om verder te gaan."

Rien Schraagen

In mijn "lichter in het leven staan" proces heb ik dit paaszangweekend mogen ervaren hoe voedend het is om met elkaar te zingen en elkaar te ont-moeten met alles wat er is!!! Heerlijk, smaakt naar meer.

Saskia Vincken

Zingend en neuriënd suddert de beleving van het afgelopen Paasweekend nog na in mij. In verwondering om steeds weer mee te mogen maken hoe uit liefdevolle aandacht van JanHendrik een sfeer ontstaat van uitgelaten vreugde en dan weer stille ontroering, waarbij ieder totaal zichzelf mag en kan zijn. Een feestelijk welkom in deze toch altijd nog mooie wereld!

Suze

Ben nog heerlijk aan het nagenieten van het zangweekend van vorige week :-) Zucht, zou zo weer willen...

Manon

Het zangweekend was een kado waar ik nog steeds van geniet!

Mira Bruggeman

Inspirerend, ruimte voor stilte, respectvol

Elly

Wekelijkse les stembevrijding

De wekelijkse les klankmeditatie/stembevrijding op dinsdagavond werkt voor mij bevrijdend. Thuis durf ik me niet zo te laten gaan. De setting van de sessies bij jou, met anderen en je aanmoediging en zorg voelt veiliger.

Marja

In de pers

Tijdens de workshop van Jan-Hendrik op het Happinez Festival laat hij de deelnemers ontdekken hoe het is om vrij te zingen.

Happinez

KoorAmor in de pers

KoorAmor: van mantra's tot volksliederen

De Haarlemmer, 6 maart 2014

Jan-Hendrik VeenkampHAARLEM - "Het plezier van het zingen staat voorop bij KoorAmor", zegt Jan-Hendrik Veenkamp. KoorAmor is elke woensdag van 19.45 tot 21.45 uur aanwezig in de Doopsgezinde Kerk in Haarlem. Een koor, dat net even iets anders is dan de reguliere koren. Veenkamp: "Het grote verschil met andere koren is dat je van KoorAmor geen lid hoeft te worden. Elke woensdagavond hebben we een inloopavond waarbij iedereen welkom is."

Jan-Hendrik Veenkamp is stemcoach, stembevrijder, geeft workshops, organiseert zangweken en individuele stemsessies. Twee jaar geleden startte hij in Haarlem met succes KoorAmor.

Veenkamp: "Bij KoorAmor is een grote groep, die wekelijks aanwezig is en echt uitkijkt naar de kooravond en er zijn mensen, die incidenteel komen. Dat is ook het mooie van dit koor: je komt wanneer je kunt en zin hebt. We zingen liederen uit alle windstreken. Van mantra's tot volksliederen en van liedjes uit Afrika tot popmuziek.

Omdat je geen lid hoeft te worden van het koor is dit volgens Veenkamp voor veel mensen een mooie manier om te ervaren hoe lekker het is om ongecompliceerd te zingen. "Ik merk dat mensen zich snel op hun gemak voelen bij het koor. Je hoeft niet voor te zingen of auditie te doen. We beginnen om 19.45 uur met muziek waarop gedanst kan worden. Dat is een fijne manier om los te komen en een prima warming-up. De teksten die we gebruiken, staan geprojecteerd op een muur. Op die manier hoeft het koor niet met bladmuziek te staan en dat werkt heel goed.

De mensen die bij KoorAmor komen, zijn heel divers. Er zijn mensen, die de sterren van de hemel zingen, maar ook mensen, die dachten dat een koor niets voor hen zou zijn en dan ontdekken dat zingen heel bevrijdend kan werken."

KoorAmor komt elke woensdag van 19.45 tot 21.45 uur bij elkaar in de Frankenstraat 24 in Haarlem. Jong en oud zijn welkom.

Privacyverklaring

Privacy heeft mijn aandacht, daar ga ik altijd zorgvuldig mee om.

De enige gegevens die ik bewaar zijn namen en e-mailadressen. Mocht je willen dat ik jouw naam en jouw e-mailadres uit mijn systeem haal, stuur mij dan even een mailtje (inf3E3Zo@janhendrikveenkam9qvop.nl).

Ik verstrek geen informatie over personen en geen namen en geen e-mailadressen aan derden.

Alle (vrijwillige) medewerkers, die inzage hebben in de namen en de e-mailadressen, hebben een geheimhoudingsverklaring ondertekend, waarin is vastgelegd dat geen enkele informatie verstrekt mag worden die vertrouwelijk is of waarvan aangenomen kan worden dat deze vertrouwelijk is.

De beveiliging van de ICT heeft voortdurende aandacht. Er zijn passende maatregelen genomen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. De website maakt gebruik van een beveiligd SSL certificaat, om te borgen dat persoonsgegevens niet in verkeerde handen vallen.

Jan-Hendrik Veenkamp

Links

Hieronder heb ik links geplaatst die ik graag onder je aandacht breng.

Blue Mountain Center of Meditation
De site van mijn geliefde inspirator Eknath Easwaran
Martha kookt lokaal
Een top keuze voor puur en gezond eten!
Eveline Beumkes
In KoorAmor zingen we prachtige liederen van Eveline
Kunst van de aandacht
Plek voor kunst en meditatie van Susanne Kamoen
Carla Baarspul
Carla schildert en tekent net zo mooi als ze zingt!
Lavendelpraktijk
De beste praktijk voor Natuurgeneeskunde en Massage!
Menno Vissers, van Vissers architecten
Een artistieke, ervaren en betrouwbare professional
SmartScripts
Mijn creatieve, professionele en betrouwbare web-beheerder!