KoorAmor-zangavonden in Amsterdam en Haarlem

Grijp dan je kans en kom uitproberen hoe het bij KoorAmor voor jou is! KoorAmor bestaat drie jaar en er blijkt voor de ervaren en onervaren koorzanger veel te genieten...

Benieuwd hoe anderen KoorAmor ervaren? Lees dan de testimonials elders op deze site.

Een voorproefje (geluidsopnames)

Met de (ingekorte) opnames van liederen in de mediaplayer hieronder (opgenomen tijdens KoorAmor Amsterdam) kun je alvast in de sfeer komen van de KoorAmor-avonden. Voor deelnemers aan KoorAmor is er een afgeschermde pagina waarop de volledige opnames te beluisteren zijn (inloggegevens opvraagbaar bij Jan-Hendrik Veenkamp).

KoorAmor - Amsterdam (het Roos inloopkoor)

Tijdvak
wekelijks op dinsdagavond (zie de jaaragenda voor uitzonderingen)
Tijdstip
20:00 tot 22:00 uur
Eerstvolgende keer
di 9 januari 2018 (inloop­activiteit)
Locatie
 • Centrum de Roos (PC-Hooftzaal)
 • Pieter Cornelisz Hooftstraat 183, 1071 BW Amsterdam
 • kaart | route vanaf
Kosten

Je krijgt korting als je de KoorAmor-avond combineert met de wekelijkse les.

 • € 15,-Enkele entrée
 • € 20,-Enkele les en KoorAmor
 • € 125,-10 ritten kaart
 • € 150,-10 ritten kaart les en KoorAmor
 • € 275,-Hele seizoen (32 avonden)
 • € 425,-Hele seizoen les en KoorAmor
Betalingen
Je betaalt (losse entree of 10 ritten kaart) bij de receptie of maakt seizoencontributie over op rekening Roos.

KoorAmor - Haarlem

Tijdvak
wekelijks op woensdagavond (zie de jaaragenda voor uitzonderingen)
Tijdstip
van 19:45 tot 22:00 uur. Vanaf 19:30 uur is de zaal open.
Eerstvolgende keer
wo 10 januari 2018 (inloop­activiteit)
Locatie
 • Doopsgezinde Kerk
 • Frankestraat 24, 2011 HV Haarlem
 • kaart | route vanaf
Kosten
 • € 15,-Enkele entrée
 • € 125,-10 ritten kaart
 • € 250,-Hele seizoen (32 avonden)
Betalingen
Betaling voor het hele seizoen overmaken op rekening NL96 INGB 0003272333 tnv J.H. Veenkamp inzake Lavendeltuin Haarlem

KoorAmor zangweekends

Heb je zin om te zingen? Dit is zingen voor iedereen!

Eén tot twee keer per jaar organiseert KoorAmor een koorweekend, ergens op een mooie locatie in Nederland. Een zangweekend is een aanvulling op de wekelijkse meezing-avonden van KoorAmor-Haarlem en KoorAmor-Amsterdam.
linebreak hiervoor...

Voor wie?

Om een indruk te krijgen van wat je hier kunt verwachten kun je een keer met een KoorAmor-avond meedoen (dinsdag in Amsterdam en woensdag in Haarlem). Maar je bent ook welkom om naar dit weekend te komen zonder ooit eerder meegezongen te hebben. We zingen liederen uit alle windstreken van heel dynamische tot verstilde mantra's. Ik begeleid op de piano.

Aarzel je of je wel goed genoeg kunt zingen om mee te doen?

Twijfel je, als ervaren zanger, of dit niet te "makkelijk" voor je is?

Zowel jij: ervaren zanger als jij: die denkt niet te kunnen zingen, allebei kunnen jullie genieten van mijn aanpak en van de sfeer die in de KoorAmor zangevenementen gecreëerd wordt.

De ervaren zanger krijgt heel veel ruimte en jij die denkt "kan ik dit wel?", wordt als vanzelf meegenomen door de groep.

Meditatief Zingen in de Raphaëlkapel te Bloemendaal

In dit prachtige kerkje waar ik al eerder zangavonden begeleidde gaan we opnieuw zingen.

Het betreft mantra's, klankmeditaties en liederen uit diverse windstreken.

De sfeer van kapel nodigt uit tot verstilling en versterkt de meditatieve werking van het samen klinken/zingen...

Voor wie?

Iedereen die zich hiertoe aangetrokken voelt is welkom. Zowel ervaren als onervaren zangers kunnen deelnemen en genieten.

Praktisch

Data
Indeling avond

Welkom vanaf 19:30 uur zodat we vanat 19:45 uur kunnen starten me het programma.

Halverwege de avond is er een korte pauze met thee/koffie.

Locatie
 • Raphaëlkapel
 • Popellaan 1
 • 2061GS Bloemendaal
 • (vlakbij NS Station Bloemendaal)
Kosten
 • €15 bij vooruitbetaling op rekening: NL96INGB0003272333 t.n.v. J.H.Veenkamp inzake Lavendeltuin o.v.v. meditatieve zangavond + datum
 • Kosten aan de deur: €17,50
Aanmelding en informatie

Jan-Hendrik Veenkamp

Testimonials van deelnemers aan KoorAmor-avonden

Ik voel me geraakt door je openheid, hoe jij in het leven staat (wat ik daar in de wandelgang in Ecolonie van mocht meemaken), je respect, je inzet en enthousiasme en wat je daarmee creëert en wat nieuwe deuren opent bij heel veel mensen. (Eigentijds Festival 2017)

Maria

Zing door je tranen heen Ook al probeer je ze te verbergen Het is een niet te stuiten stroom Zing door je tranen heen Het kon deze week met Jan Hendrik in de groep Ook al brak soms je stem Ook al probeer je ze te verbergen Zing door je tranen heen

Janneke Hoek

Lieve Jan Hendrik en lieve mensen dank voor het heerlijke zangweekend in de Weyst het was onWeyst fantastisch,wanneer gaan we weer?

Wijnand

Chanting for Peace te Ecolonie: heerlijke heerlijke week, ik ga nog helemaal bijkomen nu... Dank je wel voor alles, want je bent en blijft mijn stembevrijders-idool, ZO goed als je dat doet. In alle opzichten. Met aandacht voor een ieder, met zachtheid, met zoveel vreugde en energie, met gevoeligheid voor de groepssfeer, maar ook voor de stemming van ieder individueel... Ik ben zo blij dat ik jou ben tegengekomen!

Carla

Chanting for Peace in de Vogezen: Ik vond het een geweldige inspirerende week en heb er veel plezier aan beleefd: de mooie en schone natuur, het zingen, bewegen, goed ademen, het zwemmen in het meertje, de vriendelijke groep en Ecolonie zelf. Bedankt en vast tot een volgende keer.

Nina

Ik heb genoten van de zangweek op Savita en meer Lida verworven. Heerlijk mijn stem te laten horen! Jij biedt op een juist moment de mogelijkheid. Dank je wel.

Lida

Ik kijk terug op een mooie week. Dankjewel.

Herman

Een goede vriendin nodigde me uit deel te nemen aan de zangweek "Chanting for Peace" in centrum Savita te Sauerland. Nooit eerder nam ik deel aan zo’n gebeuren. Ik had vooraf niet vermoed dat dit vrijuit zingen me zoveel energie en transformatie zou brengen. Het lied 'Amor Saca Amor' bracht me in diepe ontroering. Jan-Hendriks begeleiding hielp me te genieten voorbij mijn denken.

Ilca

Het was een fantastische week! Muziek ont- en beroert en maakt van alles los: blijdschap en uitbundigheid, maar ook weemoed en droefheid. Mooi ook hoe we op een soort terloopse manier met vrede bezig waren, kort maar zeer krachtig, want dichtbij onszelf. Dank daarvoor.

Rien

Voorheen zat ik op slot en mijn stem was zacht en stil. Na een week op eigentijds te hebben gezongen hervond ik mijn klank en dit heeft grote betekenis gehad op mijn zijn. Ik ervaar enorme vreugde en speelsheid om mezelf te laten zien en horen, in contact met anderen. Jan-Hendrik is voor mij een zeer betrouwbare en liefdevolle man die zijn werk echt met passie doet. Elke keer weer ontroerend om te zien hoe hij zijn hart volgt in de workshop. Heel puur...Door zijn workshops is mijn stem en daardoor ook een stukje van mezelf echt bevrijd! Dankbaar voel ik me...

Anneke

Wat een geweldige ervaring om door jou begeleid te kunnen zingen op het Eigentijds Festival in Ecolonie. En dan zijn er KoorAmor-zangavonden in Haarlem, waar ik nu net per 1 juli kom te wonen. Leg de meerrittenkaart maar vast klaar!

Richard Schimmelpennink

De zangweek in augustus in de Vogezen was puur en heerlijk. Een versterking voor mijn hart en ziel. Ik word wakker en hoor het lied: „Home is where my heart is”, dat vind ik toch zo super!

Jeannet

’The Hero Within’ zangweek in de Vogezen heeft mij heel goed gedaan; alsof er meer registers zijn opengegaan…

Jantje Brouwers

Wat hebben we geweldig fijn gezongen met jou op het festival Ecolonie. Wat een vreugde en energie kregen wij daarvan!

Lida Brinkkemper

La Miana is een prachtige bestemming waar ik ben 'geland en thuiskwam'. Wat is er in mijn stemgeluid veel vrijgekomen; Ik voel me opgeruimd, leger, frisser met meer energie! De liederen de we gezongen hebben dansen nog iedere dag door mijn hoofd, mijn hart maakt weer een sprongetje, het heeft heimwee naar die liefdevolle plaats, met liefdevolle mensen en een prachtig programma. Een aanrader voor ieder mens.

Esther de Greef

Jan-Hendrik is in staat voor een fijne bedding te zorgen tijdens de zang/stembevrijding week, waarin hij op een natuurlijke manier inspeelt op wat er leeft.

Herman Scholtens

Wat een voorrecht om op nieuwjaarsdag het nieuwe jaar toe te zingen buiten in de natuur bij hoeve Zeevelt bij Castricum als onderdeel van heerlijke zangdagen.

Ineke van der Linden

Deze zangweek was een bijzondere ervaring en ik ga zeker nogmaals een workshop doen. Ik heb genoten van de manier waarop Jan Hendrik piano speelt en het zingen van o.a. mantra's in allerlei talen aanreikt. Ik ben 63 jaar en heb nooit eerder in een koor gezongen wel veel gedanst.

Loes

Ik wil je nogmaals danken voor de mooie week in Frankrijk. Zoals jij de stem/zang oefeningen begeleidt vind ik heel inspirerend: eerlijk en puur en zonder ego mij en anderen uitnodigen vrijer te worden! Heel diepgaand en plezierig!

Lizette

Wat heb ik genoten van deze ongedwongen week in Ecolonie, rijk aan klanken en beleven, creëren en delen, schoonheid en eenvoud... Helemaal opgeladen met AMOR en frisse energie keer ik huiswaarts, de liederen mee in m'n hart en hoofd!

Lieve

Testimonials van deelnemers aan KoorAmor-weekends

Wat een weekend in de Weyst, fantastisch! Ongelofelijk hoe jij iedereen op vrijdagavond in een snelkookpan stopt & er op zondagmiddag een fantastische soep uit haalt. Met precies de juiste ingrediënten... Ik heb enorm genoten van het samen zingen, dansen, lachen, stil zijn, eten, mediteren & in het bijzonder van de "hartklankenzee" op zondagochtend in de tuin. Dankjewel dat je er bent & dat je op deze manier je werk de wereld in brengt. Ik ben heel dankbaar dat ik deelgenoot mag zijn, keer op keer.

Marian

Zangweekend in de Weyst: ja een feest en wat een leuke en bonte verzameling mensen; wat een prachtig samen zingen en samen zijn. Jouw natuurlijke leiderschap is daarin onmisbaar, je weet de juiste dingen op het juiste moment te doen. Ik heb ontzettend genoten en kijk uit naar de training en Koor Amor in september.

Wilma

Afgelopen jaren heb ik meerdere keren een stembevrijdingsworkshop en/of een weekend mantra zingen bij Jan-Hendrik gevolgd. Ik vind het elke keer weer een feest om onder zijn leiding te zingen. Hij begeleidt zijn workshops op geheel eigen wijze, professioneel en informeel tegelijkertijd. Daardoor ontstaat er een veilige en open sfeer met ook voldoende uitdaging om iets van jezelf te 'bevrijden'. De prachtige rode draad in alle workshops is dat door zijn wijze van begeleiding er een sfeer van saamhorigheid, gedragenheid en heel veel plezier ontstaat. De heerlijke massages van zijn partner Sieta geven de weekenden nog meer toegevoegde waarde.

Hilda

Ik heb ontzettend genoten van het zangweekend met Pasen. Ik ben je dankbaar voor wat je aanbiedt! Het brengt me thuis.

Anne Weller

Drie dagen zingen, stilte, dans en een mooie groep heeft ervoor gezorgd dat ik weer ruimte in mezelf voelde. Met een leeg hoofd en een vol hart ging ik naar huis. Toppie werk doe je! Liefs Diana

Diana Bergsma

In mijn roman (De dood van Pyotr Ilyich) laat ik Tchaikovsky iets zeggen wat ook onverkort van toepassing is op wat jij met mensen doet: “Muziek kan je optillen en dragen waar je zelf niet de moed hebt om verder te gaan."

Rien Schraagen

In mijn "lichter in het leven staan" proces heb ik dit paaszangweekend mogen ervaren hoe voedend het is om met elkaar te zingen en elkaar te ont-moeten met alles wat er is!!! Heerlijk, smaakt naar meer.

Saskia Vincken

Zingend en neuriënd suddert de beleving van het afgelopen Paasweekend nog na in mij. In verwondering om steeds weer mee te mogen maken hoe uit liefdevolle aandacht van JanHendrik een sfeer ontstaat van uitgelaten vreugde en dan weer stille ontroering, waarbij ieder totaal zichzelf mag en kan zijn. Een feestelijk welkom in deze toch altijd nog mooie wereld!

Suze

Ben nog heerlijk aan het nagenieten van het zangweekend van vorige week :-) Zucht, zou zo weer willen...

Manon

Het zangweekend was een kado waar ik nog steeds van geniet!

Mira Bruggeman

Inspirerend, ruimte voor stilte, respectvol

Elly

Inlogpagina voor deelnemers aan KoorAmor

Voor deelnemers aan KoorAmor is er een afgeschermde pagina met foto's en geluidsopnames van de bijeenkomsten. De inloggegevens voor deze pagina kun je opvragen bij Jan-Hendrik Veenkamp.

Liedteksten

Hieronder vind je een selectie van (de teksten van) liederen zoals die gezongen worden op de KoorAmor-avonden en tijdens de zangweken.

Veel van deze liederen zijn ontleend aan de prachtige Come Together Songs-bundels van Hagara Feinbier. Klik op een van de afbeeldingen hieronder om een bundel te bestellen; er zijn ook CD's met een selectie van liederen uit de bundels verkrijgbaar:

 • Come Together Songs Band I
 • Come Together Songs Band II
 • Come Together Songs Band III

De liederen in alfabetische volgorde

Beginnend met A

Ancient Mother

Dit Indiaanse lied over Moeder Aarde is - met toestemming - ontleend aan de bundel Come Together Songs, Band III (lied 105) van Hagara Feinbier.

An-cient Mo-ther I hear you cal-ling,
An-cient Mo-ther I hear your song
An-cient Mo-ther, I hear your laugh-ter
An-cient Mo-ther I taste your tears

O la ma-ma, wa ha su ko-la,
O la ma-ma, wa ha su wam
O la ma-ma, kow wey ha ha ha ha
O la ma-ma, ta te ka-yee

Beginnend met C

Come Come, Whoever You Are

Dit lied uit de mystieke traditie van de Soefi's is - met toestemming - ontleend aan de bundel Come Together Songs, Band II (lied 94) van Hagara Feinbier. Hier staat te lezen dat deze woorden werden uitgesproken door Mevlana Roemi, de stichter van de orde der Soefi's, bij de oprichting van deze orde.

Come come whoever you are
Even though you've broken
your vows a thousand times
come, come again

Ya me-vla-na ruh Al-lah
La il-la-ha il Al-lah

Beginnend met H

Home is where my Heart is

Dit lied is - met toestemming - ontleend aan de bundel Come Together Songs, Band III (lied 38) van Hagara Feinbier.

've been trav'ling a day,
've been trav'ling a year
've been trav'ling a life-time
to find my way home (2x)

Home is where my heart is,
home is where my heart is,
home is where my heart is,
my heart is with You (2x)

Beginnend met I

Ide were were

Dit lied is - met toestemming - ontleend aan de bundel Come Together Songs, Band II (lied 58) van Hagara Feinbier.

I-de we-re we-re ni-ta O-chun
I-de we-re we-re
I-de we-re we-re ni-ta O-chun
I-de we-re we-re ni-ta ya
O –cha ki-ni-ba, nita O-chun
Che-ke, che-ke, che-ke
Ni-ta-ya
I-de we-re we-re, we-re

Beginnend met K

Kol Ha'olam Kulo
Gesher Tsar Me'od

Dit is een lied uit de traditie van het Jodendom. Het is - met toestemming - ontleend aan de bundel Come Together Songs, Band II (lied 90) van Hagara Feinbier.

Kol Ha'olam kulo
Gesher Tsar me'od
Gesher Tsar me'od
Gesher Tsar me'od -

Kol Ha'olam kulo
Gesher Tsar me'od -
Gesher Tsar me'od.

Veha'ikar - veha'ikar
Lo lefached -
lo lefached klal.

Veha'ikar - veha'ikar
lo lefached klal.

Beginnend met L

Let It Go

Dit is - met toestemming - ontleend aan de bundel Come Together Songs, Band III (lied 39) van Hagara Feinbier.

Let it go, let it out
Let it all un-ra-vel
Let it free and it can be__
A path on which to tra-vel

Lied voor de aarde

Dit Indiaanse lied is - met toestemming - ontleend aan de bundel Come Together Songs, Band I (lied 91) van Hagara Feinbier.

A-ye_____ke-ru-ne-ne_____ke-ra-ni-o___
Ke-ru-na___2x
Ke-ra-ni-o we-ya he-ya, he-ya- ye____
a-ye________ke-ru-na_____2x

Lo Yisa Goy

Dit is - met toestemming - ontleend aan de bundel Come Together Songs, Band II (lied 91) van Hagara Feinbier.

Lo yi-sa goy el goy che-rev
Lo yil 'm(e)-du od mil-cha-ma (2x)

Lo yi-sa goy el goy che-rev
Lo yil 'm(e)-du od mil-cha-ma (2x)

Beginnend met N

Noyana

Dit Afrikaanse lied is - met toestemming - ontleend aan de bundel Come Together Songs, Band I (lied 44) van Hagara Feinbier.

No-ya-na noya-na, no-ya-na, no-ya-na,
Ni-ti-ni No-ya-na, No-ya-na, pe-zu-lu

Beginnend met O

Own shee ma

Dit Indiaanse lied is - met toestemming - ontleend aan de bundel Come Together Songs, Band I (lied 69) van Hagara Feinbier.

Own shee-ma la hey-a ho
Hey-a hey-a hey-a
Own shee-ma la hey-a ho
Hey-a hey-a hey-a

Beginnend met R

Return Again

Dit lied is - met toestemming - ontleend aan de bundel Come Together Songs, Band II (lied 87) van Hagara Feinbier.

Return again, return again,
Return to the land of your soul.
Return to who you are,
Return to what you are,
Return to where you are born and reborn again.

Beginnend met S

Shalom Aleichem

Shalom aleichem, malachei hasharet,
malachei Elyon,
mimelech malachei ham'lachim,
HaKadosh Baruch Hu

Bo-achem l'shalom, malachei ha-shalom,
malachei Elyon,
mimelech malachei ham'lachim,
HaKadosh Baruch Hu

Bar'chuni l'shalom, malachei hashalom,
malachei Elyon,
mimelech malachei ham'lachim,
HaKadosh Baruch Hu

Tzeit'chem l'shalom, malachei hashalom,
malachei Elyon,
mimelech malachei ham'lachim,
HaKadosh Baruch Hu

Beginnend met W

Wie kan zeilen?

Dit (van oorsprong Zweedse?) lied is - met toestemming - ontleend aan een van de liedbundels van Hagara Feinbier.

Wie kan zei-len zon-der wind?
Zon-der rie-men roe-ien?
Wie kan schei-den van zijn vriend
Zonder dat tra-nen vloe-ien?

Ik kan zei-len zon-der wind,
zon-der rie-men roe-ien,
Maar niet schei-den van mijn vriend
Zon-der dat tra-nen vloe-ien

Duitse versie: Wer kann seglen?

Wer kann se-geln oh-ne Wind,
ru-dern oh-ne Ru-der?
Wer kann schei-den von sei-nem Freund,
Oh-ne dass Trä-nen flie-ssen?

Ich kann se-geln oh-ne Wind
rudern ohne Ru-der!
Doch kann nicht schei-den von meinem Freund
Ohne dass Tränen fliessen!

Zweedse(?) versie: Wem kan see-gla?

Wem kan see-gla feur uu-tan win?
Wem kann roe uu-tan oo-roer?
Wem kan shi-ljas froon wen-nen sien
Uu-tan at fe-lla too-rar?

Jao kan see-gla feur uu-tan win
jao kan roe uu-tan oo-roer
Men ei sh-iljas froon wen-nen mien
Uu-tan at fel-la too-rar

Beginnend met Y

Yemaja

Dit lied is - met toestemming - ontleend aan de bundel Come Together Songs, Band I (lied 41) van Hagara Feinbier.

Ye-ma-ja as-se-su
As-se-su ye-ma-ja
Ye-ma-ja o-lo-do
O-lo-do ye-ma-ja

KoorAmor in de pers

KoorAmor: van mantra's tot volksliederen

De Haarlemmer, 6 maart 2014

Jan-Hendrik VeenkampHAARLEM - "Het plezier van het zingen staat voorop bij KoorAmor", zegt Jan-Hendrik Veenkamp. KoorAmor is elke woensdag van 19.45 tot 21.45 uur aanwezig in de Doopsgezinde Kerk in Haarlem. Een koor, dat net even iets anders is dan de reguliere koren. Veenkamp: "Het grote verschil met andere koren is dat je van KoorAmor geen lid hoeft te worden. Elke woensdagavond hebben we een inloopavond waarbij iedereen welkom is."

Jan-Hendrik Veenkamp is stemcoach, stembevrijder, geeft workshops, organiseert zangweken en individuele stemsessies. Twee jaar geleden startte hij in Haarlem met succes KoorAmor.

Veenkamp: "Bij KoorAmor is een grote groep, die wekelijks aanwezig is en echt uitkijkt naar de kooravond en er zijn mensen, die incidenteel komen. Dat is ook het mooie van dit koor: je komt wanneer je kunt en zin hebt. We zingen liederen uit alle windstreken. Van mantra's tot volksliederen en van liedjes uit Afrika tot popmuziek.

Omdat je geen lid hoeft te worden van het koor is dit volgens Veenkamp voor veel mensen een mooie manier om te ervaren hoe lekker het is om ongecompliceerd te zingen. "Ik merk dat mensen zich snel op hun gemak voelen bij het koor. Je hoeft niet voor te zingen of auditie te doen. We beginnen om 19.45 uur met muziek waarop gedanst kan worden. Dat is een fijne manier om los te komen en een prima warming-up. De teksten die we gebruiken, staan geprojecteerd op een muur. Op die manier hoeft het koor niet met bladmuziek te staan en dat werkt heel goed.

De mensen die bij KoorAmor komen, zijn heel divers. Er zijn mensen, die de sterren van de hemel zingen, maar ook mensen, die dachten dat een koor niets voor hen zou zijn en dan ontdekken dat zingen heel bevrijdend kan werken."

KoorAmor komt elke woensdag van 19.45 tot 21.45 uur bij elkaar in de Frankenstraat 24 in Haarlem. Jong en oud zijn welkom.

Waar vind je de KoorAmor-zangavonden?

Printen

Route