Stembevrijding/zangvakantieweken

Jan Hendrik Veenkamp in EcolonieIntroductie

Enige malen per jaar verzorg ik stembevrijding/zangvakantieweken, die door de deelnemers meestal als bijzonder fijn en inspirerend worden ervaren. De weken zijn een combinatie van heerlijk vrijuit zingen en stembevrijdingssessies in de ochtend en vrije tijd in de middag.

De locaties van deze activiteiten bevinden zich in een prachtige omgeving. Je kunt er heerlijk wandelen in sprookjesachtige natuur.

Hieronder vind je nadere informatie over de de weken die momenteel op de agenda staan. Bel of mail me gerust als je nadere informatie wenst.

Benieuwd hoe anderen de zangweken ervaren? Lees dan de testimonials elders op deze site.

De vakantieweken

Kerst Zangretraite Zeeveld

Beste Mensen,

Verlangen jullie ook naar een geïnspireerde Kerst, in goed gezelschap op een mooie plek? Met volop ruimte voor jezelf en ontmoeting met 'reisgenoten'?

Voor het vierde opeenvolgende jaar organiseer ik een feestelijk en inspirerend zangprogramma, dit keer met Kerst op de prachtige locatie 'Zeeveld' aan de rand van het binnenduingebied te Castricum. Het is een kleinschalige verfijnde locatie en we kunnen ca 20 deelnemers ontvangen.

Tijd voor jezelf/elkaar

In een programma met als kernwoorden: zang, stilte, aandacht, heerlijk eten, wandelen in de natuur (door de duinen naar de zee...), muziek, meditatie en dus tijd voor jezelf /elkaar.

Deze plek leent zich mijns inziens optimaal voor inkeer èn het leven samen vieren. Elementen die ook jij - naar ik vermoed - extra behoeft en waardeert juist tijdens deze feestdagen.

Mijn werkwijze

In mijn benadering ben ik respectvol dichtbij, nodig je uit en moedig je aan. Je moet niets en mag heel veel. Ik stem af op wat er in dit moment zich wil manifesteren.

We zingen liederen uit alle windstreken die ik begeleid op piano en trommel. Zo samen klinken/zingen verbindt. Ruimte geven aan wat in jou tot expressie wil komen heeft een transformerende werking.

Voor wie?

Ik verheug me erop je te verwelkomen. Iedereen die zich aangetrokken voelt tot dit programma is welkom zich aan te melden. Je hoeft geen zangervaring te hebben; ook als je denkt niet te kunnen zingen ben je welkom. Ik nodig je hierbij van harte uit!

Praktisch

Tijdvak
zaterdag 23 vanaf 14:30 tot dinsdag 26 december 12:00 u
Locatie
Monastiek Centrum Zeeveld
Noorderstraat 2, 1901 MT Castricum
Groepsgrootte
Ongeveer 20 deelnemers
Kosten
  • Kosten van verblijf, volpension en programma: €370
  • Toeslag kamer alleen: €75
Overmaken op rek. NL96 INGB 0003272333 t.n.v. J.H.Veenkamp inzake Lavendeltuin Haarlem, o.v.v. Kerstretraite 2017
Aanmelding en informatie
E Yke Dijkstra – M 06 - 230 012 53

Oud & Nieuw Zangretraite te Savita in Sauerland

Deze Oud en Nieuw retraite is volgeboekt. Aanmelden kan nier meer. In de Kerstretraite is momenteel nog wel plek.

'Ingrediënten'

Dagindeling

Voor wie?

Ik verheug me erop je te verwelkomen. Iedereen die zich aangetrokken voelt tot dit programma is welkom zich aan te melden. Je hoeft geen zangervaring te hebben ook als je denkt niet te kunnen zingen ben je welkom. Ik nodig je hierbij van harte uit!

Jan-Hendrik Veenkamp

Praktisch

Tijdvak
vr 29-12-2017 tot wo 3 -01-2018
Programma
Locatie
Savita / op de kaart
Groepsgrootte
Maximaal 40 deelnemers (Er is een wachtlijst aanmelden heeft geen zin meer)
Kosten
  • Programma: € 135 Overmaken op rek. NL96INGB0003272333 t.n.v. J.H.Veenkamp inzake Lavendeltuin Haarlem. (Deelname op basis in volgorde van betaling)
  • Verblijf: betaling via de site van Savita
Informatie programma
Jan-Hendrik Veenkamp M 06-30796057
Aanmelding + informatie/coördinatie praktische zaken
LET OP DEZE RETRAITE IS VOLGEBOEKT. AANMELDEN KAN NIET MEER.
Marijke 't Hart
M 06 53 86 38 83
E marijkeharc0R0t@gmaiaqUFl.com

Testimonials van deelnemers aan de vakantieweken

Ik voel me geraakt door je openheid, hoe jij in het leven staat (wat ik daar in de wandelgang in Ecolonie van mocht meemaken), je respect, je inzet en enthousiasme en wat je daarmee creëert en wat nieuwe deuren opent bij heel veel mensen. (Eigentijds Festival 2017)

Maria

Zing door je tranen heen Ook al probeer je ze te verbergen Het is een niet te stuiten stroom Zing door je tranen heen Het kon deze week met Jan Hendrik in de groep Ook al brak soms je stem Ook al probeer je ze te verbergen Zing door je tranen heen

Janneke Hoek

Lieve Jan Hendrik en lieve mensen dank voor het heerlijke zangweekend in de Weyst het was onWeyst fantastisch,wanneer gaan we weer?

Wijnand

Chanting for Peace te Ecolonie: heerlijke heerlijke week, ik ga nog helemaal bijkomen nu... Dank je wel voor alles, want je bent en blijft mijn stembevrijders-idool, ZO goed als je dat doet. In alle opzichten. Met aandacht voor een ieder, met zachtheid, met zoveel vreugde en energie, met gevoeligheid voor de groepssfeer, maar ook voor de stemming van ieder individueel... Ik ben zo blij dat ik jou ben tegengekomen!

Carla

Chanting for Peace in de Vogezen: Ik vond het een geweldige inspirerende week en heb er veel plezier aan beleefd: de mooie en schone natuur, het zingen, bewegen, goed ademen, het zwemmen in het meertje, de vriendelijke groep en Ecolonie zelf. Bedankt en vast tot een volgende keer.

Nina

Ik heb genoten van de zangweek op Savita en meer Lida verworven. Heerlijk mijn stem te laten horen! Jij biedt op een juist moment de mogelijkheid. Dank je wel.

Lida

Ik kijk terug op een mooie week. Dankjewel.

Herman

Een goede vriendin nodigde me uit deel te nemen aan de zangweek "Chanting for Peace" in centrum Savita te Sauerland. Nooit eerder nam ik deel aan zo’n gebeuren. Ik had vooraf niet vermoed dat dit vrijuit zingen me zoveel energie en transformatie zou brengen. Het lied 'Amor Saca Amor' bracht me in diepe ontroering. Jan-Hendriks begeleiding hielp me te genieten voorbij mijn denken.

Ilca

Het was een fantastische week! Muziek ont- en beroert en maakt van alles los: blijdschap en uitbundigheid, maar ook weemoed en droefheid. Mooi ook hoe we op een soort terloopse manier met vrede bezig waren, kort maar zeer krachtig, want dichtbij onszelf. Dank daarvoor.

Rien

Voorheen zat ik op slot en mijn stem was zacht en stil. Na een week op eigentijds te hebben gezongen hervond ik mijn klank en dit heeft grote betekenis gehad op mijn zijn. Ik ervaar enorme vreugde en speelsheid om mezelf te laten zien en horen, in contact met anderen. Jan-Hendrik is voor mij een zeer betrouwbare en liefdevolle man die zijn werk echt met passie doet. Elke keer weer ontroerend om te zien hoe hij zijn hart volgt in de workshop. Heel puur...Door zijn workshops is mijn stem en daardoor ook een stukje van mezelf echt bevrijd! Dankbaar voel ik me...

Anneke

Wat een geweldige ervaring om door jou begeleid te kunnen zingen op het Eigentijds Festival in Ecolonie. En dan zijn er KoorAmor-zangavonden in Haarlem, waar ik nu net per 1 juli kom te wonen. Leg de meerrittenkaart maar vast klaar!

Richard Schimmelpennink

De zangweek in augustus in de Vogezen was puur en heerlijk. Een versterking voor mijn hart en ziel. Ik word wakker en hoor het lied: „Home is where my heart is”, dat vind ik toch zo super!

Jeannet

’The Hero Within’ zangweek in de Vogezen heeft mij heel goed gedaan; alsof er meer registers zijn opengegaan…

Jantje Brouwers

Wat hebben we geweldig fijn gezongen met jou op het festival Ecolonie. Wat een vreugde en energie kregen wij daarvan!

Lida Brinkkemper

La Miana is een prachtige bestemming waar ik ben 'geland en thuiskwam'. Wat is er in mijn stemgeluid veel vrijgekomen; Ik voel me opgeruimd, leger, frisser met meer energie! De liederen de we gezongen hebben dansen nog iedere dag door mijn hoofd, mijn hart maakt weer een sprongetje, het heeft heimwee naar die liefdevolle plaats, met liefdevolle mensen en een prachtig programma. Een aanrader voor ieder mens.

Esther de Greef

Jan-Hendrik is in staat voor een fijne bedding te zorgen tijdens de zang/stembevrijding week, waarin hij op een natuurlijke manier inspeelt op wat er leeft.

Herman Scholtens

Wat een voorrecht om op nieuwjaarsdag het nieuwe jaar toe te zingen buiten in de natuur bij hoeve Zeevelt bij Castricum als onderdeel van heerlijke zangdagen.

Ineke van der Linden

Deze zangweek was een bijzondere ervaring en ik ga zeker nogmaals een workshop doen. Ik heb genoten van de manier waarop Jan Hendrik piano speelt en het zingen van o.a. mantra's in allerlei talen aanreikt. Ik ben 63 jaar en heb nooit eerder in een koor gezongen wel veel gedanst.

Loes

Ik wil je nogmaals danken voor de mooie week in Frankrijk. Zoals jij de stem/zang oefeningen begeleidt vind ik heel inspirerend: eerlijk en puur en zonder ego mij en anderen uitnodigen vrijer te worden! Heel diepgaand en plezierig!

Lizette

Wat heb ik genoten van deze ongedwongen week in Ecolonie, rijk aan klanken en beleven, creëren en delen, schoonheid en eenvoud... Helemaal opgeladen met AMOR en frisse energie keer ik huiswaarts, de liederen mee in m'n hart en hoofd!

Lieve

Locaties op de kaart

Klik op een pionnetje als je de adresgegevens van een locatie wilt zien of als je de route naar die locatie wilt opvragen.

Printen

Route