De Notenboom, klankatelier en praktijk voor stembevrijding

online meezingen

Mijn aanbod

KoorAmor, workshops & meerdaagsen

In de loop der jaren heb ik een uitgebreid scala aan workshops en meerdaagse activiteiten ontwikkeld, die door de deelnemers met veel enthousiasme ontvangen worden. Hetzelfde geldt voor de (bijna) wekelijkse KoorAmor-zangavonden. Hieronder kun je meer lezen over mijn aanbod. Je bent van harte welkom!

Stembevrijding 'Sounding The Heroes Within' – zondag 25 juli

'The Hero Within':
giving the keys to the kingdom back to ordinary people
so they can live extraordinary lives.

ecolonie In deze cursus wordt een combinatie van stemwerk en archetypen aangeboden, krachtige energieën die zowel in als buiten ons werkzaam zijn. Je hoeft geen zangervaring te hebben. Het gaat over expressie geven aan jouw (binnen)wereld via jouw klank en stem.

Via een rijk repertoire aan oefeningen krijg je de kans naar binnen te keren in jezelf en dat vervolgens naar buiten te brengen in jouw klank en zang. Het is geen theoretisch programma; het is vooral ervaren aan de hand van oefeningen van stembevrijding.

De zes archetypen

Basis voor deze verkenning zijn de zes archetypen die Carol Pearson in haar boek 'The Hero Within' uiteenzet. We werken met:

 • the Orphan (Wees)
 • the Wanderer (Zwerver)
 • the Warrior (Krijger)
 • the Altruist
 • the Innocent (Onwetende/Onschuldige)
 • the Magician (Magiër)
Mijn werkwijze

ecolonie In mijn benadering ben ik respectvol dichtbij, nodig je uit en moedig je aan. Je moet niets en mag heel veel. Ik stem af op wat er in dit moment zich wil manifesteren. Stemwerk is bij uitstek geschikt om je hoofd te laten voor wat het is en meer en meer ruimte te geven aan dieperliggende emoties en (lichaams)energieën. Deze werkwijze kan tranen van vreugde èn verdriet met zich meebrengen. We zingen tussendoor veel liederen uit alle windstreken die ik begeleid op piano en trommel. Zo samen klinken/zingen verbindt. Ruimte geven aan wat in jou tot expressie wil komen heeft een transformerende werking. En dat brengt meer en meer vrijheid om te kiezen en dus vrijer te kunnen communiceren. Je bent van harte uitgenodigd.

Dag-indeling en werkplek

We komen in de vier ochtenden samen (ma-, di- do- en vrijdag van 09:45 tot 12:30 uur). Daarnaast zijn er twee middagworkshops (van 15.30 uur tot 17.30 uur dinsdag en donderdag) waarin je individueel in de groep aan bod kunt komen.

Dit programma vindt plaats op één van de schitterende terreinen van Ecolonie genaamd 'la Forge Neuve', een klein half uur wandelen vanaf het hoofdterrein van Ecolonie (ook met de auto en fiets bereikbaar). We hebben een royale workshop-ruimte tot onze beschikking met een fijne akoestiek en kunnen bij mooi weer ook naar buiten aan het meertje zingen.

Praktisch
Datum

zondag 25 juli - vrijdag 30 juli

Groepsgrootte

16 personen

Locatie

Association Ecolonie
1 Thietry, 88260, Hennezel (FR)
Google Maps

Kosten

€ 255,00

Betaling

per persoon excl. verblijf

Aanmelden

externe aanmelding

Zangweekend in De Weyst – vrijdag 27 augustus

de weyst achterkant 2 Zingen voor Iedereen!

Heb je zin om te zingen? Heerlijk vrijuit, bezielde wereldliederen? Dit is zingen voor iedereen!

Vanwege de richtlijnen zingen wij veel in de buitenlucht en in de goed geventileerde kerk. Wij houden hierbij 1,5 meter afstand.

De Weyst

Het voormalige klooster de Weyst in Brabant is een prima locatie om voluit te genieten van de liederen uit alle windstreken die op het programma staan. De goed geventileerde kloosterkerk heeft een prachtige akoestiek.

Data
 • vrijdag 27 augustus, 17:00 - zondag 29 augustus, 14:00 uur (vol)
 • vrijdag 17 september, 17:00 - zondag 19 september, 14:00 uur (vol)
Voor wie?

Je bent welkom naar dit weekend te komen zonder ooit eerder meegezongen te hebben. We zingen liederen uit alle windstreken van heel dynamische tot verstilde mantra's. Ik begeleid op de piano.

Aarzel je of je wel goed genoeg bent/kunt zingen om mee te doen? Twijfel je, als ervaren zanger, of dit niet te 'makkelijk' voor je is? Zowel jij - ervaren zanger - of jij - die denkt niet te kunnen zingen -, allebei kunnen jullie genieten van mijn aanpak en van de sfeer die in de KoorAmor zangevenementen gecreëerd wordt. De ervaren zanger krijgt heel veel ruimte en jij die denkt "kan ik dit wel?" wordt als vanzelf meegenomen door de groep.

Praktisch
Groepsgrootte

24 personen

Locatie

De Weyst
Pater Petrusstraat 21, 5423 SV, Handel
Google Maps

Kosten

€ 300,00

Stembevrijding in Vogelenzang – zaterdag 4 september

oohm vogelenzang zijkant Verlang jij er naar je stem in alle facetten te exploreren? In deze dagworkshop op deze toplocatie begeleid ik je daar in.

Jouw klank drukt uit wie je bent en ook wat nog kenbaar wil worden.

Stemwerk is heel concreet. In mijn begeleiding gaan we spelenderwijs op ontdekking. De zaal wordt een klankatelier met ongekende mogelijkheden en dimensies. Ik begeleid op trommel en piano. Oohm is een prachtige locatie. We zullen zeker genieten van het landgoed en hier wandelen en klank en stilte verwelkomen.

Voorbereiding is niet nodig. Het is een 'come as you are' party. Het is fijn om kleding te dragen waarin je gemakkelijk beweegt. We doen talrijke klankoefeningen gecombineerd met lichaamswerk. Vaak zeggen mijn deelnemers: dit is bevrijdend...

Als je merkt dat mijn uitnodiging je aanspreekt zit het wel goed. Je bent van harte welkom!

Praktisch
Datum en aanmelden

zaterdag 4 september, 10:00 - 17:00 uur (aanmelden — wachtlijst)

Groepsgrootte

8 personen

Locatie

Oohm
Bekslaan 22, 2114 AR, Vogelenzang
Google Maps

Kosten

€ 95,00

KoorAmor-online – dinsdag 7 september

KoorAmor-online biedt je de gelegenheid om thuis vanachter je laptop te zingen en de sfeer van KoorAmor te ervaren. KoorAmor staat voor laagdrempelig en dichtbij. De geoefende én de ongeoefende zanger kan hiervan genieten.

We zingen liederen uit alle windstreken, nu eens dynamisch, dan weer meditatief en verstild. KoorAmor is 'zingen Plus': je kunt hier de weldaad beleven van een gezamenlijke klankmeditatie. Dat hoor ik terug in de enthousiaste reacties van deelnemers.

Er is tevens een KoorAmor-online winkel waar je uitzendingen uit het verleden kunt kopen en daarna onbeperkt beluisteren op jouw persoonlijke pagina. De liederen in de door jou gekochte uitzendingen kunt je met één klik starten en je kunt ze aan je favorieten toevoegen.

ga naar actuele uitzending winkel

Hoe werkt het?
 • De opname vindt plaats in mijn studio te Haarlem. We zingen met een klein koortje ten behoeve van de deelnemers online. Ik begeleid op piano en soms op de trommel.
 • De uitzendingen worden gestreamd vanaf YouTube, ze zijn niet interactief. Niemand hoort of ziet jou.
Praktisch
Eerstvolgende uitzendingen

Je kunt de meest recente uitzending tot 5 dagen na dato bekijken. Enkel op maandag en dinsdag overdag is er geen uitzending beschikbaar.

dinsdag 7 september, 19:45 - 21:15 uur (vrij toegankelijk)

Donatie

€ 7,00

Toelichting

Dit is een richtbedrag. KoorAmor werkt met donaties; maak het bedrag dat jou past over naar NL 81 TRIO 0379 3487 99, t.n.v. De Notenboom, Haarlem

Jaartraining stembevrijding Vogelenzang 2021/2022 – maandag 4 oktober

oohm vogelenzang zijkant Al jaren begeleid in trainingen stembevrijding. Je krijgt hierin volop de kans om via zang en klank, beweging en meditatie je innerlijk potentieel meer en meer tot expressie te brengen. Het wordt een programma op maat en ritme van de groep, in een concrete aanpak via stem en klank.

Jaartraining op een nieuwe locatie in Vogelenzang

Met blijdschap laat ik je weten dat ik voor de jaartraining een prachtige locatie gevonden heb: centrum Oohm in Vogelenzang. Deze villa ligt op een landgoed bij de duinen. Vanuit het gebouw kunnen we (in stilte) wandelen en buiten plekken vinden waar we kunnen klinken. Natuurlijk mits het weer dit mogelijk maakt.

Start

maandag 4 oktober, 12:30 - 16:30 uur (aanmelden — nog 6 plekken)

Praktisch
Data

12 maandagen, steeds van 12:30 - 16:30 uur:

 • 4 oktober
 • 18 oktober
 • 1 november
 • 15 november
 • 29 november
 • 13 december
 • 17 januari 2022
 • 31 januari 2022
 • 14 februari 2022
 • 28 februari 2022
 • 14 maart 2022
 • 28 maart 2022
Groepsgrootte

8 personen

Locatie

Oohm
Bekslaan 22, 2114 AR, Vogelenzang
Google Maps

Kosten

€ 1600,00

Toelichting

Inclusief lunches en intake.

Zangretraite in Kloosterhotel Zin in Vught – vrijdag 15 oktober

kloosterhotel zin in vught smal Heb je zin om te zingen? Heerlijk vrijuit, bezielde wereldliederen? Dit is zingen voor iedereen!

We zingen in de royale workshop-zaal en ook buiten, indien het weer dat toelaat. Iedereen kan zich veilig en ontspannen laven aan de weldaad van levende samenzang.

Wereldmuziek die iedereen kan meezingen

Je kunt aan deze retraite deelnemen zonder ooit eerder meegezongen te hebben. We zingen liederen uit alle windstreken: van heel dynamische tot verstilde mantra's. Ik begeleid op de piano, accordeon en trommel. Neem je eigen muziekinstrument mee, als je dat leuk vindt.

Een feest voor je lijf, stem en ziel

Talloze zangretraites heb ik in de afgelopen jaren geleid. Ze kenmerken zich in eenvoud. Het gaat niet om presteren. Het is wat mij betreft quality time. Een voorrecht om samen op te laden en genieten. Samen zo zingen en bijeenkomen is een feest voor je lijf, stem en ziel.

Nadere informatie en/of aanmelden

Je bent van harte welkom. Wil je meer weten, schroom dan niet me je vragen te mailen. Weet je dat je dit wilt en kunt doen? Wacht niet te lang met inschrijven, vaak ontstaat er een wachtlijst voor mijn zangweekenden.

Tot ziens/zings!

Praktisch
Data

vrijdag 15 oktober, 17:00 - zondag 17 oktober, 13:00 uur (aanmelden — nog 16 plekken)

Groepsgrootte

20 personen

Locatie

Kloosterhotel Zin
Boxtelseweg 58, 5261 NE, Vught (NE)
Google Maps

Kosten

€ 445,00

Betaling

Kosten volpension en programma

Verblijf
 • het eten is vegetarisch
 • je beschikt over een eigen kamer met sanitair

Individuele sessies: voor wie?

 • Je worstelt ... en houdt jezelf terug of past je aan;
 • Je wilt je creatieve stroom (meer) de ruimte geven;
 • Je wilt het Lied van je Ziel laten klinken en horen;
 • Je wilt in je zingen en spreken meer ruimte geven aan je eigen zeer persoonlijke geluid en je wilt je bevrijden van het gevoel "zo moet het".

In mijn werkwijze ben ik uitnodigend en respecteer ik jouw weg. Ik luister aandachtig.

Wat doet stembevrijding met jou?

Jouw stem is een instrument dat subtiel laat horen wie je bent. Meer aandacht en ruimte voor jouw geluid brengt je dichter bij je eigenheid. Dit is zowel voor jezelf als je omgeving bevrijdend.

Alles wat belangrijk is komt "vanzelfsprekend" aan het licht. Het mooie van deze creatieve benadering is dat het helend en transformerend kan werken zonder alles te moeten verwoorden of analyseren.

Je gaat meer en meer het lied van je Ziel zingen dit werkt bevrijdend en maakt je een meester in de kunst van jouw leven.

Praktisch

Kosten
€ 85,- per uur
Locatie
 • Johan Hissinkstraat 9, 2033 MW Haarlem. Goed bereikbaar met openbaar vervoer en gratis parkeren in de wijk.

Bel mij gerust (06 - 307 960 57) en maak een afspraak voor een gratis telefonisch consult waarin we onderzoeken of we iets voor elkaar kunnen betekenen.

Voor deze pagina dient javascript in de browser ingeschakeld te zijn!