De Notenboom, klankatelier en praktijk voor stembevrijding

online meezingen

Mijn aanbod

KoorAmor, workshops & meerdaagsen

In de loop der jaren heb ik een uitgebreid scala aan workshops en meerdaagse activiteiten ontwikkeld, die door de deelnemers met veel enthousiasme ontvangen worden. Hetzelfde geldt voor de (bijna) wekelijkse KoorAmor-zangavonden. Hieronder kun je meer lezen over mijn aanbod. Je bent van harte welkom!

KoorAmor-online – dinsdag 21 september

KoorAmor-online biedt je de gelegenheid om thuis vanachter je laptop te zingen en de sfeer van KoorAmor te ervaren. KoorAmor staat voor laagdrempelig en dichtbij. De geoefende én de ongeoefende zanger kan hiervan genieten.

We zingen liederen uit alle windstreken, nu eens dynamisch, dan weer meditatief en verstild. KoorAmor is 'zingen Plus': je kunt hier de weldaad beleven van een gezamenlijke klankmeditatie. Dat hoor ik terug in de enthousiaste reacties van deelnemers.

Er is tevens een KoorAmor-online winkel waar je uitzendingen uit het verleden kunt kopen en daarna onbeperkt beluisteren op jouw persoonlijke pagina. De liederen in de door jou gekochte uitzendingen kunt je met één klik starten en je kunt ze aan je favorieten toevoegen.

naar KoorAmor-online pagina

Hoe werkt het?
 • De opname vindt plaats in mijn studio te Haarlem. We zingen met een klein koortje ten behoeve van de deelnemers online. Ik begeleid op piano en soms op de trommel.
 • De uitzendingen worden gestreamd vanaf YouTube, ze zijn niet interactief. Niemand hoort of ziet jou.
Praktisch
Eerstvolgende uitzendingen

Je kunt de meest recente uitzending tot 5 dagen na dato bekijken. Enkel op maandag en dinsdag overdag is er geen uitzending beschikbaar.

 • dinsdag 21 september, 19:45 - 21:15 uur (vrij toegankelijk)
 • dinsdag 28 september, 19:45 - 21:15 uur (vrij toegankelijk)
Donatie

€ 7,00

Toelichting

Dit is een richtbedrag. KoorAmor werkt met donaties; maak het bedrag dat jou past over naar NL 81 TRIO 0379 3487 99, t.n.v. De Notenboom, Haarlem

KoorAmor in Hart – woensdag 22 september

Wil je "gewoon" heerlijk zingen: liederen van over de hele wereld? Eenvoudige melodieën die je als vanzelf meezingt?

Grijp dan je kans en kom uitproberen hoe het bij KoorAmor voor jou is! KoorAmor bestaat 10 jaar en er blijkt voor de ervaren en onervaren koorzanger veel te genieten...!

Datum
Voorproefjes
 • Een goede indruk van inhoud en sfeer van KoorAmor-avonden krijg je op de pagina In beeld.
 • Hoe deelnemers de avonden ervaren kun je lezen in de testimonials.
 • We kunnen met maximaal 25 mensen zingen in ruimte 114 (gelegen op de eerste verdieping) van Stichting Hart.
 • Meld je van te voren aan.
 • Graag je afmelden indien je Corona-achtige klachten hebt.
Praktisch
Locatie

Hart
Kleine Houtweg 18, 2012 CH, Haarlem
Google Maps

Kosten

€ 15,00

Betaling

Je kunt pinnen of contant betalen bij de entree. Of Je kunt een 10-rittenkaart kopen door € 125,- over te maken op rekening NL 81 TRIO 0379 3487 99, t.n.v. De Notenboom, Haarlem, o.v.v. van je voornaam en je achternaam.

Meditatief Zingen – donderdag 23 september

Kom ervaren hoe heilzaam zang en stilte kunnen zijn...

Mantra's, en wereldliederen.

Datum

Voor wie? Iedereen die zich hiertoe aangetrokken voelt is welkom. Zowel ervaren als onervaren zangers kunnen deelnemen en genieten. Het Raphaëlkerkje leent zich zo goed voor dit meditatieve zingen!

Praktisch
Groepsgrootte

25 personen

Locatie

St. Raphaëlkerk
Popellaan 1, 2061 GS, Bloemendaal
Google Maps

Kosten

€ 15,00

Betaling

Kosten € 15,- per keer. Je kunt ook je 10 rittenkaart gebruiken (te koop door € 125,-, over te maken op rek.nr.: NL 81 TRIO 0379 3487 99, t.n.v. Praktijk de Notenboom, o.v.v. je naam).

Stilte & Klank – zondag 26 september

oohm vogelenzang zijkant Op deze meditatieve dag verwelkomen we de stilte. De plek kan ons hierbij ondersteunen. De villa ligt aan de rand van het binnenduingebied. Hier kunnen we eventueel in stilte wandelen en de klankmediaties doen. Binnen zingen we mantra's, mediteren en reflecteren we. Deze combinatie van klank en stilte is heel krachtig. In mijn benadering krijg je alle ruimte om mee te doen op een manier die voor jou werkt;

 • Kosten € 95 Overmaken op rekening: NL 81 TRIO 0379 3487 99, De Notenboom, Haarlem. O.v.v. Stilte en Klank Oohm 26 september 2021
 • Deelname op volgorde van inschrijving en betaling
Praktisch
Datum en aanmelden

zondag 26 september, 10:00 - 16:30 uur (aanmelden — nog 3 plekken)

Groepsgrootte

12 personen

Locatie

Oohm
Bekslaan 22, 2114 AR, Vogelenzang
Google Maps

Kosten

€ 95,00

Stembevrijding in Vogelenzang – zondag 3 oktober

oohm vogelenzang zijkant Verlang jij er naar je stem in alle facetten te exploreren? In deze dagworkshop op deze toplocatie begeleid ik je daar in.

Jouw klank drukt uit wie je bent en ook wat nog kenbaar wil worden.

Datum en aanmelden

zondag 3 oktober, 10:00 - 16:30 uur (aanmelden — nog 2 plekken)

Stemwerk is heel concreet. In mijn begeleiding gaan we spelenderwijs op ontdekking. De zaal wordt een klankatelier met ongekende mogelijkheden en dimensies. Ik begeleid op trommel en piano. Oohm is een prachtige locatie. We zullen zeker genieten van het landgoed en hier wandelen en klank en stilte verwelkomen.

Voorbereiding is niet nodig. Het is een 'come as you are' party. Het is fijn om kleding te dragen waarin je gemakkelijk beweegt. We doen talrijke klankoefeningen gecombineerd met lichaamswerk. Vaak zeggen mijn deelnemers: dit is bevrijdend...

Als je merkt dat mijn uitnodiging je aanspreekt zit het wel goed. Je bent van harte welkom!

Praktisch
Groepsgrootte

9 personen

Locatie

Oohm
Bekslaan 22, 2114 AR, Vogelenzang
Google Maps

Kosten

€ 95,00

Zangretraite in Kloosterhotel Zin in Vught – vrijdag 15 oktober

kloosterhotel zin in vught smal Heb je zin om te zingen? Heerlijk vrijuit, bezielde wereldliederen? Dit is zingen voor iedereen!

We zingen in de royale workshop-zaal en ook buiten, indien het weer dat toelaat. Iedereen kan zich veilig en ontspannen laven aan de weldaad van levende samenzang.

Wereldmuziek die iedereen kan meezingen

Je kunt aan deze retraite deelnemen zonder ooit eerder meegezongen te hebben. We zingen liederen uit alle windstreken: van heel dynamische tot verstilde mantra's. Ik begeleid op de piano, accordeon en trommel. Neem je eigen muziekinstrument mee, als je dat leuk vindt.

Een feest voor je lijf, stem en ziel

Talloze zangretraites heb ik in de afgelopen jaren geleid. Ze kenmerken zich in eenvoud. Het gaat niet om presteren. Het is wat mij betreft quality time. Een voorrecht om samen op te laden en genieten. Samen zo zingen en bijeenkomen is een feest voor je lijf, stem en ziel.

Nadere informatie en/of aanmelden

Je bent van harte welkom. Wil je meer weten, schroom dan niet me je vragen te mailen. Weet je dat je dit wilt en kunt doen? Wacht niet te lang met inschrijven, vaak ontstaat er een wachtlijst voor mijn zangweekenden.

Tot ziens/zings!

Praktisch
Data

vrijdag 15 oktober, 15:00 - zondag 17 oktober, 16:00 uur (aanmelden — wachtlijst)

Groepsgrootte

20 personen

Locatie

Kloosterhotel Zin
Boxtelseweg 58, 5261 NE, Vught (NE)
Google Maps

Kosten

€ 445,00

Betaling

Kosten volpension en programma

Verblijf
 • het eten is vegetarisch
 • je beschikt over een eigen kamer met sanitair

Individuele sessies: voor wie?

 • Je worstelt ... en houdt jezelf terug of past je aan;
 • Je wilt je creatieve stroom (meer) de ruimte geven;
 • Je wilt het Lied van je Ziel laten klinken en horen;
 • Je wilt in je zingen en spreken meer ruimte geven aan je eigen zeer persoonlijke geluid en je wilt je bevrijden van het gevoel "zo moet het".

In mijn werkwijze ben ik uitnodigend en respecteer ik jouw weg. Ik luister aandachtig.

Wat doet stembevrijding met jou?

Jouw stem is een instrument dat subtiel laat horen wie je bent. Meer aandacht en ruimte voor jouw geluid brengt je dichter bij je eigenheid. Dit is zowel voor jezelf als je omgeving bevrijdend.

Alles wat belangrijk is komt "vanzelfsprekend" aan het licht. Het mooie van deze creatieve benadering is dat het helend en transformerend kan werken zonder alles te moeten verwoorden of analyseren.

Je gaat meer en meer het lied van je Ziel zingen dit werkt bevrijdend en maakt je een meester in de kunst van jouw leven.

Praktisch

Kosten
Ik hanteer drie tarieven (per sessie van circa een uur), al naargelang je financiële positie:
 • € 95,-
 • € 75,-
 • € 55,-
Locatie
 • Johan Hissinkstraat 9, 2033 MW Haarlem. Goed bereikbaar met openbaar vervoer en gratis parkeren in de wijk.

Bel mij gerust (06 - 307 960 57) en maak een afspraak voor een gratis telefonisch consult waarin we onderzoeken of we iets voor elkaar kunnen betekenen.

Voor deze pagina dient javascript in de browser ingeschakeld te zijn!